با سرد شدن هوا و بارش برف ، و در شرایطی که تصرف های انسانی، راه را بر دسترسی حیوانات کوه زی به نقاط گرم تر مانند دشت ها بسته است، وظیفه ی اخلاقی ما است که این مخلوقات زیبا را در حمایت خود بگیریم.
چند نکته:
• از شکار و هرگونه آزار حیواناتی که به کوه پایه ها و اطراف مناطق مسکونی نزدیک می شوند، خودداری کنیم و با شکارچیان غیر مجاز برخورد کنیم. حتی اگر استثناً حیوان خطرناکی ببینیم با کمی تدبیر می توانیم آن را دور کنیم یا خودمان از آن دور شویم.
• به دیگران آموزش دهیم تا با حیات وحش رفتار مهربانانه داشته باشند، در زمستان، پرندگان مهاجر به مهمانی سرزمین ما می آیند و بسیاری از پستانداران باردار هستند.
• در حد توان خود به تغذیه ی حیوانات کمک کنیم ، ریختن دانه برای پرندگان و پخش علوفه برای علف خواران می تواند بخشی از این کمک ها باشد.برای اجرای اصولی این گونه برنامه ها بهتر است با اداره ها و پاسگاه های سازمان حفاظت محیط زیست تماس گرفت.
• جذب کمک مالی از گروه های کوه نوردی، کارخانه ها و سازمان های بزرگ و دیگر جاها برای تهیه ی علوفه و دانه و اجرای برنامه های خانوادگی برای پخش آن ها می تواند یکی از هدف های ورزشی و گردشی طبیعت دوستان در فصل زمستان باشد.
برای شرکت در برنامه های زیست محیطی دیده بان کوهستان می توانید با آقای عرب ۰۹۳۶۰۷۶۲۸۱۹تماس حاصل فرمایید.




